My Birthday


Make your own Countdown Clocks

Saturday, 2 January 2010

diam

Diam tidak bermaksud kalah. Diam juga tidak bermaksud salah. Diam adalah penyelesaian kepada masalah. Diam boleh membuatkan orang kurang marah. Tapi diam membuatkan hati kita lebih parah. Kalau kaki masih berpijak di tanah, sanggup ku diam hingga ke akhir titisan darah.

Pernahkah anda mengalami situasi seperti ini?

Apa gunanya ceria di luar tetapi suram di dalam? Apa gunanya kaya berjuta tetapi miskin dalam cinta? Apa gunanya bekerja keras tetapi selalu dilabel tidak berguna? Apa gunanya populariti dan nama tetapi cerca dan hina daripada orang tercinta? Apa gunanya baik dengan orang lain tetapi bukan dengan keluarga?

Fikir-fikirkanlah..

1 comment:

  1. Ya, diam seringkali dianggap sebagai satu pilihan yang terbaik tetapi kadang2 perbicaraan daripada sudut hati ternyata lebih baik. Diam itu tandanya setuju tapi setuju pada yang mana? Diam itu tandanya marah tapi marah pada apa? Diam itu tandanya merajuk tapi merajuk pada apa? orangnya? dirinya? Diam itu boleh jadi penyelesaian masalah tapi masalah yang mana? semua masalah? Oleh itu, dalam kita berdiam kita harus ada perbicaraan hati ke hati jugak supaya kita dapat jernihkan yang keruh, akrabkan yang renggang dan selamatkan yang lemas tenggelam. ^___________^ - miss anonymous

    ReplyDelete